Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Derfor er bilvask om vinteren viktig

Publisert 02.desember 2021

Ikke dropp å vaske bilen om vinteren. Bilen er nemlig ekstra utsatt av ytre påvirkninger som snø, skitt, slaps og veisalt. Med jevnlig bilvask og spyling av bilen forhindrer du rustskader, og lakken holder seg bedre. 

Derfor er det viktig å vaske bilen om vinteren

Mange tar seg ikke bryet med å vaske bilen like ofte om vinteren, da den fort blir like møkkete igjen. Men det er nettopp på grunn av dette, at er det ekstra viktig å vaske bilen ofte. Bilen vaskes jo ikke bare for at den skal se ren og pen ut? Møkk, snø, slaps og veisalt utsetter bilen for mye slitasje, og setter seg både i lakken og på andre viktige komponeter på bilen, som for eksempel bremseskiver og understell. Med jevnlig bilvask og spyling av bilen forhindrer du rustskader og lakken holder seg bedre. 

 

Hvor ofte bør man vaske bilen om vinteren?

Hvor ofte du skal vaske bilen kommer an på hvor mye du kjører, og om du kjører på steder hvor det er mye veisalt. Stort sett holder det med 1-2 ganger i måneden. Du trenger ikke nødvendigvis alltid å vaske bilen. Ofte holder det å spyle den godt med jevne mellomrom. Da fjerner du det verste av salt og møkk. 

Vask av bil i vaskehall
Kan man vaske bilen når det er minusgrader ute?

Du kan fint vaske bilen selv om det er minusgrader ute. Pass bare på å tørke ekstra godt av rundt dører, ladelokk og tanklokk, da dette er deler som ofte fryser når det er kaldt ute. Er det mer enn -10 ute kan det være lurt å utsette bilvasken, dersom du ikke har anledning til å la bilen stå inne i en varm garasje å tørke. 

 
Dette er viktig å huske på når du skal vaske bilen om vinteren

  • Har du anledning til å vaske bilen inne i en vaskehall eller garasje, er det å foretrekke når det er minusgrader ute.
  • Tørk godt av rundt dører, ladelokk og tanklokk når du har vasket bilen. 
  • Silikonstift bør påføres alle dørlister et par ganger i året for å unngå fukt og frosne dører.
  • Bruk låsolje i låsene. Dette gjelder også på nye biler.
  • Spyl ekstra godt av skitt og snø som setter seg på bremseskivene og kanaler, da disse ofte er ekstra utsatt for rust.