Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Derfor bør du ikke droppe å ta service på bilen

Publisert 06.desember 2021

Alle biler har et serviceprogram som er viktig å følge for å ivareta bilen på best mulig måte. Spesielt viktig er det i forhold til garantier og eventuelle reklamasjoner, men det er og viktig etter at garantitiden er gått ut.

Hvorfor er det viktig å ta service på bilen?

Bilen blir kontinuerlig utsatt for store og små påkjenninger ved bruk. Regelmessig service er derfor viktig for å sikre vedlikehold av bilen din. Ved service får verkstedet mulighet til å etterse deler av bilen som du som kunde ikke ser, og kan da fange opp eventuelle feil og mangler innen rimelig tid. Små uregelmessigheter og feil kan fort vokse seg store, noe som kan bli mye mer kostbart. Å følge bilens serviceprogram sikrer også garanti og reklamasjonsrettigheter på bilen din, og gir en trygghet om at bilen du kjører er driftssikker, da den har blitt sjekket og vurdert av fagfolk. 

Mekaniker som fyller olje på bil

Service gir økt annenhåndsverdi

Biler som har fulgt serviceprogrammet vil ha en høyere annenhåndsverdi enn biler som ikke har gjort dette. Dette fordi et servicehefte vitner om at bilen er blitt godt ivaretatt, og sjekket av fagfolk med jevne mellomrom. Tar du godt vare på bilen, holder den også lengre. Dette vil gi den som kjøper bilen etter deg en trygghet 

 

Hvor ofte skal en bil på service?

Hvor ofte bilen skal ha service varierer litt fra bilmerke og modell. På alle nyere modeller vil bilen varsle i forkant, når det er på tide med service. Du kan også sjekke bilens infotainmentsystem under innstillingen bil - service (kan variere noe fra modell til modell) for å se nøyaktig hvor mange dager det er til neste service. Volkswagens elektriske biler skal inn til service for første gang etter 30 000 km, eller to år, avhengig av hva som inntreffer først. Deretter skal bilen inn til service en gang i året.

 

Hva med biler som er eldre enn 5 år og utenfor garanti?

Når bilen er ny tenker mange at det er viktig med service for å opprettholde garantien på bilen, men jo eldre bilen din blir, jo viktigere blir egentlig også servicen med tanke på vedlikehold og driftsikkerhet . For biler eldre enn 5 år har vi faste priser på liten og stor service. Hvilken du trenger kommer an på kjøremønsteret ditt og hvor langt bilen har kjørt. En fin regel kan være at du veksler på å ta liten eller stor service ca. annenhver gang. Når du har bilen inne på service vil vi samtidig se etter om noe begynner å bli slitt. Finner vi noe vil du bli opplyst om dette, og vi vil sammen vurdere om det er noe som bør fikses på nåværende tidspunkt, eller om det kan vente til senere. Les mer om 5+ Originalservice og priser her

 

Hvorfor skal jeg bruke merkeverksted til service?

Merkeverksteder er spesialister på ditt bilmerke og holder seg oppdaterte på fabrikkens teknologi og programvare. Når du velger et merkeverksted kan du også være helt trygg på at mekanikerne har spesialkompetanse for reparasjon og service på din bil. 

Vi i Møller Bil er sertifisert i henhold til ISO 14001 og 9001, som sikrer bærekraft i alle ledd, og som garanterer at vi holder et høyt kvalitetsnivå og stadig jobber med forbedringer. 

Oppgraderinger er en god grunn til å benytte merkeverksted. Dersom fabrikken kommer med en oppgradering eller forbedring av din bil, utfører vi oppgraderingen gratis. Det er kun merkeverksteder som kan se om det er oppgarderinger på bilen, og som kan utføre disse. Dette tas gjerne i forbindelse med service slik at du skal slippe å komme inn med bilen flere ganger enn nødvendig. 

Mobilitetsgarantien fornyes også ved hver utførte service. Når du tar service hos et merkeverksted tilbys ofte mobilitetsgaranti utover det som er lovpålagt. Du kan lese mer om Volkswagens mobilitetsgaranti her

 

Hva koster service på bilen?

Dette vil variere på bakgrunn av flere ting, som f.eks utstyr, antall kjørte kilometer og alder på bilen. Ta derfor kontakt med oss for eksakt pristilbud på service på din Volkswagen. På service for biler som er eldre enn 5 år har vi faste priser på liten og stor service.

Kjører du ny bil kan det også være et alternativ å ha service og vedlikeholdsavtale på bilen din. Da vil du kunne spre vedlikeholdskostnadene utover. 

 

Hva sjekkes på en service?

Hva som blir kontrollert og sjekket på en service varierer etter serviceintervall, bilmerke og bilmodell. 

Det som normal sett alltid blir kontrollert på fossile biler er:

  • Skifte av olje og filter
  • Skifte av pollenfilter 
  • Kontroll av bremser
  • Sjekk/skifte av tennplugger, bremsevæske, frostvæske og girolje

 

Service på elbil

For elbiler er det litt mindre å kontrollere da de har færre deler. Noe av det som sjekkes på elbil er: 

  • Skifte av pollenfilter 
  • Kontroll av bremser
  • Sjekk av batteriet
  • Ladekabler

Du kan lese mer om elbilservice her

 

Kilde: naf.no