EU-kontrollen har blitt endret - hva betyr det for deg?

Publisert 18.mars 2019


Den 8. februar ble det innført nye krav til periodisk kjøretøykontroll (PKK), eller det som på folkemunne kalles EU-kontroll.

Den viktigste endringen er at regelen om at det siste sifferet i registreringsnummeret avgjør når du har EU-kontroll, faller bort. Fra nå av regnes dette fra bilens førstegangsregistrering.

Praktisk for deg som kunde

Tidligere kunne du være så uheldig å ha service på bilen i april og EU-kontroll i mai. Nå som du kan bestemme selv, kan du gjøre begge deler samtidig.

For nye biler registrert etter 8. februar 2019 blir første EU-kontroll 4 år fra bilens førstegangsregistrering. Som tidligere skal nye personbiler ha første EU-kontroll etter fire år, deretter annethvert år.
For personbiler registrert før 8. februar 2019 er det kontrollfristen (siste sifferet i reg.nr.) du har i dag som gjelder til du har gjennomført neste EU-kontroll. Deretter gjelder de nye reglene.

I tilleg er det er en annen ting du som bileier må ha i bakhodet. Når fristen for EU-kontroll utløper må eventuelle mangler også være utbedret. Du har ikke lenger 1 måned til utbedring av mangler etter utløpt kontrollfrist. Husk derfor å booke EU-kontroll i god tid!

Bedre kvalitet på kontrollene

De nye reglene gjør det mer fleksibelt for deg som bileierne med tanke på friheten til selv å velge når du gjennomfører kontrollen.

Vi i Møller Bil Asker og Bærum har riktig utstyr og god tilgjengelighet på vårt verksted. Vi er et ISO sertifisert verksted med spesialister på merkene, Audi, Volkswagen, Volkswagen Nytte og Seat.

Book EU-kontroll til din bil i dag!