Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Reglene for EU-kontroll har endret seg, hva betyr det for deg?

Publisert 18.mars 2019

I 2019 ble det innført nye krav til periodisk kjøretøykontroll (PKK), eller det som mange også kaller EU-kontroll.

Praktisk for deg som kunde

Tidligere kunne du være så uheldig å ha service på bilen i april og EU-kontroll i mai. De nye reglene gjør at du nå kan bestemme når EU-kontrollen skal utføres selv.

For biler registrert etter 8. februar 2019 blir første EU-kontroll 4 år fra bilens førstegangsregistrering. Som tidligere skal nye personbiler ha første EU-kontroll etter fire år, deretter annethvert år.

Husk også at når fristen for EU-kontroll utløper må eventuelle mangler også være utbedret. Du har ikke lenger 1 måned til utbedring av mangler etter utløpt kontrollfrist. Husk derfor å booke EU-kontroll i god tid!

Mer fleksibilitet

De nye reglene gjør det mer fleksibelt for deg som bileier med tanke på friheten til selv å velge når du gjennomfører kontrollen.

Vi i Møller Bil Asker og Bærum har riktig utstyr og god tilgjengelighet på vårt verksted. Vi er et ISO sertifisert verksted og våre mekanikere er sertifiserte spesialister på Volkswagen. 

Book EU-kontroll til din bil i dag! 

Les mer om service til din bil her.