Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Reglene for EU-kontroll har endret seg, hva betyr det for deg?

Publisert 18.mars 2019

I 2019 ble det innført nye krav til periodisk kjøretøykontroll (PKK), eller det som på folkemunne kalles EU-kontroll.

Den viktigste endringen er at regelen om at det siste sifferet i registreringsnummeret avgjør når du har EU-kontroll, faller bort. Fra nå av regnes dette fra bilens førstegangsregistrering.

Praktisk for deg som kunde

Tidligere kunne du være så uheldig å ha service på bilen i april og EU-kontroll i mai. Nå som du kan bestemme selv, kan du gjøre begge deler samtidig.

For nye biler registrert etter 8. februar 2019 blir første EU-kontroll 4 år fra bilens førstegangsregistrering. Som tidligere skal nye personbiler ha første EU-kontroll etter fire år, deretter annethvert år.
For personbiler registrert før 8. februar 2019 er det kontrollfristen (siste sifferet i reg.nr.) du har i dag som gjelder til du har gjennomført neste EU-kontroll. Deretter gjelder de nye reglene.

I tilleg er det er en annen ting du som bileier må ha i bakhodet. Når fristen for EU-kontroll utløper må eventuelle mangler også være utbedret. Du har ikke lenger 1 måned til utbedring av mangler etter utløpt kontrollfrist. Husk derfor å booke EU-kontroll i god tid!

Bedre kvalitet på kontrollene

De nye reglene gjør det mer fleksibelt for deg som bileierne med tanke på friheten til selv å velge når du gjennomfører kontrollen.

Vi i Møller Bil Asker og Bærum har riktig utstyr og god tilgjengelighet på vårt verksted. Vi er et ISO sertifisert verksted med spesialister på Volkswagen. 

Book EU-kontroll til din bil i dag! 

Les mer om service til din bil her.