Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Lærling hos Møller Bil Asker og Bærum

Publisert 13.april 2021

- Jeg ville egentlig bli veterinær, men siden jeg driver såpass mye med hest på fritiden tenkte jeg at var greit å finne et annet yrke, sier Ayla som er 1 års lærling hos oss. Jeg kommer fra en familie med stor bilinteresse og morfar var bilmekaniker, så det var veldig naturlig for meg å vurdere mekaniker som yrke selv. 

Ayla gikk først 2 år på Bleiker videregående skole og har nå sitt første av to år i praksis. Etter to år i praksis venter fagprøven, før hun får fagbrev som mekaniker. - Jeg likte tanken på en stor bedrift med kjente merkevarer, det var årsaken til at jeg søkte på lærlingplass hos Møller. Jeg opplever at det er et veldig godt arbeidsmiljø her. Det er stor kompetanse og et miljø for læring. Jeg syns jeg lærer noe nytt hele tiden og alle er veldig hjelpsomme og greie. 

Ønsker flere jenter i bilbransjen

Ayla har lagt merke til at jenter ikke vurderer mekanikeryrket i like stor grad som gutter og oppfordrer flere jenter til å søke på mekanikerutdanning. - Selv om yrket er mannsdominert er gutta flinke til å inkludere meg. Det er godt arbeidsmiljø og jeg føler meg veldig velkommen. Hvis det oppstår tunge løft, eller andre oppgaver som naturlig er enklere for menn på grunn av styrke, hjelper de meg alltid. Det virker som de syns det er veldig ålreit at det er noen jenter her og jeg føler meg som en ressurs, selv om det er jeg som skal lære mest av de. 

I fremtiden håper Ayla at hun fortsatt jobber som mekaniker. -Det er en veldig spennende bransje å være i, særlig med tanke på den teknologiske utviklingen. Jeg kunne tenke meg å ta høyspentkurs, men jeg liker godt å ha variasjon i arbeidsoppgaver, så noen teknikker som bare søker på feil med biler, blir jeg nok ikke.

Ayla 2.jpg

Vi trenger flere lærlinger 

Nå trenger Møller Bil Asker og Bærum flere lærlinger. Servicemarkedssjef Terje oppfordrer både gutter og jenter til å søke. - Utdanning av nye mekanikere er et av våre viktigste samfunnsoppdrag, vi tar stor stolthet i å sørge for at lærlinger trives, blir inkludert og får det beste ut av tiden som lærlinger her hos oss. At Ayla anbefaler oss som lærlingplass er vi veldig stolte av, sier Terje med et smil. 

Ønsker du å søke på lærlingplass hos oss? Ta kontakt med servicemarkedssjef Terje på mail, [email protected]  

 

Izzatullah ble fast ansatt etter lærlingperioden sin - les mer her!