Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Vinter er høytid for steinsprut

Å få steinsprutskader i ruten er skikkelig irriterende! Her er vår anbefaling når uhellet inntreffer. 

SMÅSTEIN I FART

Økningen i glassskader i disse dager er tett koblet mot årstiden hvor det strøs singel og grus på glatte veier. De myke vinterdekkenes grove mønster kiler ofte fast steinpartikler. Når bilen så får høyere fart, sørger gravitasjonskreftene for at de løsner. Og da har de små partiklene fått voldsomme krefter. Når de slynges ut av dekkene og mot bakenforliggende bil, kan de fort lage det vi kjenner som steinsprutskader i frontruten. 

RUTEN SPILLER EN UVENTET ROLLE

Sår eller en liten sprekk i frontruten gjør gode råd verdifulle. Det er nemlig slik at en del av karosseristivheten i moderne biler er tuftet på front- og bakrutene. Det gjør at det går energi i glasset når karosseriet flekser over humper og hull, og en liten sprekk kan derfor raskt utvikle seg til en lang sprekk på grunn av et lite sår.

REPARERE ELLER BYTTE?

Moderne frontruter er konstruert for å ikke gå i oppløsning, slik at du ikke får den i fanget. Hos oss i Møller Bil Asker og Bærum vil vi likevel anbefale å bestille time på verkstedet så fort som mulig. En del skader kan nemlig repareres uten bytte av glasset. Hvis man venter for lenge, kan såret reagere i glassets mellomlag og bli misfarget. Da kan det være lurt å sette på et steinsprutplaster som en midlertidig løsning, inntil man får utbedret skaden. Slik minimeres skaden, det kan dermed være snakk om reparasjon fremfor et glassbytte.

Hvis du har kasko eller delkasko vil slike skader repareres uten kostnad for deg gjennom de fleste forsikringsselskapene. Skadeomfanget vil uansett vurderes i hvert enkelt tilfelle av sikkerhetsmessige grunner, og hvis den hemmer synsfeltet eller sikten kan det være avgjørende for et bytte.

FEIL FRONTRUTE KAN GI UTFORDRINGER

De ulike bilmodellene hos Møller Bil Asker og Bærum er proppet med avanserte systemer som aktivt benytter frontruten. Det er spesielt kameraer og sensorer som er plassert der, i tillegg til headup-funksjonen for en rekke biler. Det har gjort glassbytter vesentlig mer komplisert.
For det første stiller det strenge krav til kvaliteten på glasset, fordi utstyret som er montert har snevre toleranser i forhold til funksjon.
Sagt på en enklere måte; sensorer og liknende må kalibreres for å fungere slik de er ment. Derfor benytter vi originale deler for å unngå problemer med funksjonene.
Det er viktig at regnsensoren og sensoren som sørger for å skru på og dimme automatisk fjernlys blir like sensitive etter ruteskift.

EGET FAG

Vi nevnte innledningsvis frontrutens rolle med å stive opp karosseriet. For å sikre denne funksjonen er det uhyre med riktig passform på glasset. Det er snakk om mikrotoleranser, hvis den svikter kan det gi spenning i glasset.

 

Produkter

Derfor brukes det et rutelim med helt spesielle egenskaper for fleksibiliteten. For å gjøre glassbyttet riktig, er Verkstedet hos Møller Bil Asker og Bærum er ISO-sertifisert og bemannet med spesialutdannede teknikere med tilpasset verktøy for denne oppgaven.

Bestill time for utebedring av steinsprutskade hos oss, vi hjelper deg gjerne! 

Interessert i andre typer verkstedtjenester? Les mer om:

EU-kontroll 
Service