Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Våre beste tips for å bevare rekkevidden!

Publisert 09.april 2019

De fleste elbilister merker at bilkjøringen blir annerledes enn med en bil med forbrenningsmotor. Plutselig blir du opptatt av å se på rekkeviddemåleren – og tenker på hvordan du kan spare strøm. Rekkevidden på din el-bil påvirkes av flere faktorer, vi gir deg våre beste tips for å beholde rekkevidden!

 

Lad så ofte du kan

Ikke vent til batteriet er i ferd med å gå ut, lad når du kan, ikke når du må. Husk også at batteriet trives best når det er mellom 30 % og 80 % fulladet. Unngå å lade for mye over eller under, så slipper du unødvendig slitasje.

Brems med motoren

Når du slipper gassen og lar bilen rulle oppstår det regenerering, dette lader bilen din samtidig som du kjører. Husk at det er viktig å bruke bremsene innimellom for å unngå at de ruster. 

En passiv kjørestil tar deg lenger

Desto høyere fart du holder, jo mer batteri bruker du. Dersom du holder jevnt fart og bruker gass og brems så lite som holder batteriet på din elbil lenger.

Kulde påvirker rekkevidden 

Når det er kaldt ute bruker bilen mer batteri. Sørg for å forhåndsvarme bilen mens den enda står i laderen. Parker innendørs dersom du har anledning. Forsiktig bruk av varmeapparat gir både lavere forbruk og lengre rekkevidde.

Følg med på dekktrykket

Redusert dekktrykk har innvirkning på bilens rullemotstand, noe som igjen har innvirkning på rekkevidden. Sørg for å ha optimalt dekktrykk og strømmen varer lenger. Sørg også for å ha dekk med redusert rullemotstand.

Gjør deg kjent med lademulighetene på strekningen du skal kjøre

Skal du på langtur? Skaff deg oversikt over hvilke lademuligheter du har på veien. Last ned appen til Forum og/eller Grønn Kontakt. De viser kart i vanlige nettleser eller direkte i appen.

 

God tur!